fredag 17. september 2010

Dagens næringsliv vs VG

 Dagens næringsliv vs VG   

Dagens næringsliv har den blå logoen sin oppe til venstre. Under logoen vannrett over siden er ett oransje bander med hvit skrift på. Oppe til høyre er det et bilde av tre mennesker, en mann, en dame og en jente. Hovedoppslaget som dekker mesteparten av høyre side er av en mann med stor svart skift over. Til venstre helt nederts er det et bilde av en hvit og en mørk mann. Over mennene til venstre er det bilde av en mann med hvit skift over.

Dagens næringsliv tiltrekkes pga det store hovedoppslaget av mannen som ser stresset og utilfreds ut. De små sakene rundt mannen tiltrekker seg ikke like mye oppmerksomhet siden de er mye mindre. Bilde er et totalutsnitt av mannen. Bilde oppe til høyre og nede til venstre er tatt i froskeperspektiv. Bilde over bildet nede til venstre er tatt nært.

Fargene som er brukt i Dagens næringsliv er svake og nøytrale. De svake fargene og lyset gjør at avisen virker saklig og konkret. Teksten på avisen beviser at avisen er veldig konkret og saklig. Dette er ikke vanskelig å se ut ifra bildene, fargene og skriften som er valgt ut.

VG Har en rød logo med hvit skrift. Over logoen er det bilde av en mannlig fotballdommer og fire mannlige fotballspillere. Det er et stort rundt oppslag som strekker seg fra logoen, fra venstre side og nesten helt til høyre side. Nede til venstre er det en strekkode. Ved siden av strekkoden og mot høyre side står det skrevet noe med harde svarte bokstaver. Ved siden av skriften, helt til høyre står er det avbildet to menn. Over strekkoden er det skrevet noe med rød skrift.

VG har store oppslag som skriker ut nyheter fra bildene og fargene som er brukt. Det at de bruker store kraftige bokstraver i kraftige farger fremhever avisen og fanger blikket til forbipasserende. Det som står skrevet er til for å gjøre folk litt aggressive og vil lese mer om saken. Ut ifra det som står, bildene som er brukt og fargene gjør at avisen fenger lesere, men det er ikke alltid innholdet svarer seg til forventningene.

Dagens næringsliv er en avis som er helt saklig på alle måter, VG er på mange måter et ”sladreblad”. Dagens næringsliv har aldri oppe privatsaker som er uvesentlige for omverden, VG kan godt ha med et tilfeldig bryllup, en kjendis som har operert seg eller en bursdag bare for å være ”folkets-blad”.  Dagens næringsliv retter seg mest mot voksne lesere, mens VG retter seg mot alt.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar