torsdag 16. september 2010

Bildeanalyse!

Bildeanalyse

Bilde er av en hånd som trolig tilhører en mann. Ut ifra de grove linjene, rynkene, gyllenbrun og hvor skitten hånden er, ser det ut til at mannen har et fysisk arbeid. Litt over skillet mellom tommel og pekefingeren er det et lite rundt dypt sår som det renner en blodstripe fra. Blodårene står tydelig frem rundt fingrene. Neglene er kortklippet, den frie kant på naglen er helt tildekket av jord. Fingrene henger slapt ned med en helt svart bakgrunn.

Blikket blir rettet mot blodet på hånden. Fargekontrasten mellom en gyllenbrun hånd med mye jord på og blod på kommer godt frem.

Bildet gir en følelse av ro, men bare en liten blodstrime som renner. Personen som eier hånden sitter helt stille og sannsynligvis har en pause fra hardt arbeid. Det at bakgrunnen er helt mørk gjør at det er kun hånden som er i fokus og dominerer bildet helt. Det er et nærbilde som viser alle små rynker, linjer og blodårer. Bildet gir en følelse av en sliten og overarbeidet person som trenger en pause og ro.

Lyset blir sendt rett på hånden forfra. Omrisset på hånden er litt mer uklart og forsvinner i det mørke som omringer hånden.

Bildeskriften røper at hånden tilhører en gruvearbeider som har arbeidet mange år i en smeltegruve som nå blir lagt ned etter å ha eksistert i over 100 år. Bildeteksten bekrefter at man tolker bildet riktig.





                                     kilde: http://www.vg.no/bildespesial/spesial.php?id=5226

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar